Dalkia hyllar Internet Borders driftssäkerhet

Energitjänstleverantören Dalkia har funnit en smidig, säker och ekonomiskt tacksam lösning i Internet Border Technologies. ”Internet Border står för hög it-driftsäkerhet. Det känns jätteskönt, vi har inte haft några haverier alls”, berättar Kristina Nerg, it- och is-chef på Dalkia Norden.

Dalkia är en internationell koncern och en del av Veolia Environnement, som är världsledande aktör inom miljötjänster.

I Norden har Dalkia med dotterbolag cirka 1.100 anställda och en omsättning på 1,9 miljarder kronor. Huvudverksamheten är i Sverige med ett 70-tal kontor, men företaget har verksamhet även i Norge och Finland.

Bland kunderna – ägare/förvaltare av komplexa fastigheter, energianläggningar samt industrier – är Dalkia känd för att leverera hållbara lösningar med tydliga kundvärden.

”Vi har tre affärsområden: tekniska tjänster, industriellt underhåll och leverans av energi till företag och myndigheter”, förklarar Kristina Nerg, som har jobbat på Dalkia i 20 år på en rad olika positioner.

I dag är hon alltså ansvarig för Dalkias it och informationssystem. Hon var med på upphandlingen på sommaren 2012 med Internet Border, som på hösten samma år tog över ansvaret för Dalkias it-drift sedan en it-anställd på Dalkia slutat.

"Internet Border var här och gjorde en förstudie kring våra behov och tar nu hand om vår serverdrift, det är ett 80-tal servrar som vi får backup på och som Internet Border bevakar och underhåller”, förklarar Kristina Nerg.

Outsourcing ger många fördelar

Genom att outsourca tjänsten slipper Dalkia tänka på att ha egen beredskap för it-driften även nattetid. Internet Border har dygnet runt-ansvar för it-driften.

"I och med att it-drift inte är någon kärnverksamhet för oss är outsourcing en bra lösning, då kan vår egen it-personal fokusera på systemen. Internet Border är en bra och kostnadseffektiv lösning”, slår Kristina Nerg fast.

Varför valde ni Internet Border? ”För att de redan innan tog hand om en våra servrar i affärssystemen. Vi visste att de gör ett bra jobb.”

Utöver it-driften har Dalkia tecknat ett konsultavtal med Internet Border om bemanning på företaget en dag i veckan.

”Det ger oss möjlighet att bolla infrastrukturfrågor. Det är väldigt värdefullt för oss, vi får mycket utrett, ”, konstaterar Kristina Nerg.

Internet Border är en av de större leverantörerna av it-drift i Stockholmsregionen med egen datahall.

Omdömet bland kunder är att Internet Border besitter en djup kunskap  inom teknik med ett personligt och flexibelt förhållningssätt på lösningar av kundernas it-driftsproblem.

”Vi känner oss mycket bekväma med att Internet Border ansvarar för vår servermiljö”, deklarerar Kristina Nerg.

Kontakta oss

DGC Internet Border AB

Sveavägen 145, plan 5 (Receptionen)
113 64 Stockholm

Telefon: 08-410 331 00

Om oss

DGC Internet Border är sedan 2002 en av Sveriges ledande IT- driftsleverantörer. Huvudkontoret är baserat i Stockholm, Sverige.

Copyright © 2016 DGC Internet Border AB