Insplanet väljer Internet Border, för andra gången!

I april 2013 gjorde Insplanets CIO Johan Andersson en stor upphandling av bolagets it-drift. Än en gång föll valet på Internet Border Technologies. ”Det fungerar galet bra”, säger Johan i en intervju.

Börsnoterade Insplanet från Stockholm är en av Sveriges ledande jämförelsetjänster och förmedlare av försäkringar till privatpersoner.

Sedan starten har Insplanet, med sajten Insplanet.com, hjälpt över 1,5 miljon svenskar att se över sina försäkringar så att de har rätt produkt till rätt pris.

”Redig upphandling”

Bolaget grundades 1999 med syftet att göra det lättare för privatpersoner att jämföra, köpa och byta försäkringar. It-driften har under större delen av tiden varit förlagd hos Internet Border Technologies AB (IBT) i Stockholm.

För att känna att han inte fastnat i ”gamla hjulspår”, bestämde sig Johan Andersson i fjol för att göra en, som han säger, ”redig upphandling” av den för företaget livsviktiga tjänsten.

Valet hamnade än en gång hos Internet Border.

”Som CIO går det inte att planera för allt som händer, trots alla säkerhetsrutiner. Ibland inträffar det oförutsägbara och då känns det mycket tryggt att ha ett bolag som Internet Border med sig i fallskärmen när man hoppar”, säger Johan Andersson, som har titeln CIO / VP Product manager.

”De är otroligt lösningsorienterade och passar bra för ett bolag i vår storlek”, säger han.

Inga onödiga tjänster

Insplanets aktie är i dag noterad på Nasdaq OMX First North och omsättningen 2012 uppgick till 80 miljoner kronor. År 2012 utsågs Insplanet till Årets Försäkringsförmedlare Sak på den prestigefyllda branschgalan Insurance Awards.

Johan Andersson skrattar när han berättar om alla företag som genom åren försökt pracka på honom en massa onödiga prylar och tjänster, som han egentligen inte behöver eller kan motiveras till den kostnad det innebär.  

”Internet Border föreslår ofta en gyllene medelväg och sådant inger stort förtroende. En del bolag levererar lösningar utan direkt värde och kan kännas forcerade, det gör inte IBT. Eftersom jag inte heller vill ha den här typen av spetskompetens inhouse är det viktigt för mig att känna mig trygg i mitt val av it-driftspartner”, säger Johan.   

Löste knivigt problem

Som alla chefer med IT-ansvar har Johan ofta inte tid att sätta sig in i alla hårdvarubeteckningar och tekniska detaljer i förmån för det större perspektivet. Då gäller det att ha en partner man kan lita på i alla väder – oavsett tid på dygnet.

För några år sedan hade Insplanet en större driftsstörning bara några dagar innan jul. Efter några svettiga timmar kunde problemet identifieras och lösas.

”Internet Border klev in som ett ovärderligt stöd på ett sätt som jag inte hade förväntat mig och klart utanför ramen för deras ansvar. Jag fick såklart en faktura, men sättet som de agerade på då – sådana stunder bygger upp förtroende”, säger Johan och tillägger med ett skratt:  

”I ett Stockholm som ärligt talat ibland kan kännas nästintill löjeväckande trendkänsligt, är det riktigt skönt att ha en partner som inte kommer med en massa floskler."

Kontakta oss

DGC Internet Border AB

Sveavägen 145, plan 5 (Receptionen)
113 64 Stockholm

Telefon: 08-410 331 00

Om oss

DGC Internet Border är sedan 2002 en av Sveriges ledande IT- driftsleverantörer. Huvudkontoret är baserat i Stockholm, Sverige.

Copyright © 2016 DGC Internet Border AB