JCDecauxs förväntningar överträffades hos Internet Border.

Vad får egentligen kunderna att välja Internet Border Technologies för sin IT-drift? För Lotta Andersson, it-chef på utomhusreklamföretaget JCDecaux, är svaret självklart. ”De är helt unika!” säger hon.

JCDecaux är ett familjeföretag som sedan år 1964 växt till att bli världens största utomhusreklamföretag. Företaget verkar i 3.400 städer i 54 olika länder och JCDecauxs reklamtavlor når ut till mer än 175 miljoner människor varje dag.

När Lotta Andersson tog över som IT-ansvarig på JCDecaux år 2010 satt bolaget fast i ett gammalt avtal med en annan leverantör. Men Lotta såg tidigt vikten av att modernisera.

De fick extremt goda referenser

”Jag gjorde en upphandling med några olika leverantörer och tog in några offerter. Men ingen kunde visa upp en förtroendegivande lösning. Då fick jag i mitt kontaktnät höra talas om en seriös och pålitlig partner, Internet Border, och på den vägen är det”, säger Lotta och fortsätter:

”När jag träffade VD:n och huvudägaren CG Sänne kände jag att han verkligen var beredd att ta över ansvaret för helheten för vår serverdrift och inte ständigt friskriva sig som så många andra. De förstod även säkerhetstänket och fick extremt goda referenser när jag ringde runt.”

Lotta Andersson talar varmt om vikten av kundanpassning, snarare än standardlösning. Internet Border tog sig tid att sätta sig in i JCDecaux miljö för att kunna komma med ett korrekt och konkurrenskraftigt pris.

"Det är viktigt att alla inblandade kan tänka ett steg längre i samband med en upphandling", säger Lotta.

”Vi hade samma förväntningar om att ”det inte finns några problem som inte går att lösa”. Övergångsfasen var verkligen smidig.”

Kompetens-  och fakturamässigt fantastiskt

JCDecaux startade sin verksamhet i Sverige 1989 och finns idag i de 23 största kommunerna och har 130 anställda. Totalt jobbar cirka 8.900 personer på JCDecaux och dess huvudkontor ligger i Neuilly-sur-Seine - en förort till Paris.

Att vara ett svenskt dotterbolag i en internationell koncern kan ha sina utmaningar. Men även här har Internet Border levererat, berättar Lotta Andersson, som betonar vikten av ”lojalitet” och ”långsiktighet”.

”Vi sitter i flera länder och på ett antal olika orter och vår utmaning har varit att få ihop allt detta. Jag måste säga att det har fungerat oerhört bra”, säger Lotta.

Hon berättar att Internet Border är lite ”gammalmodiga” i sina kundrelationer.

"De ägnar sig inte åt minutdebitering utan värnar om sina kunder på ett mer långsiktigt plan. Det är nästan som att ha en egen avdelning.  Trots detta kunde de komma med den billigaste offerten. Jag tror det beror på att de har ett annat tänk och har lyckats att behålla sin personal, vilket jag tror är jätteviktigt."

”Tidigare tog det mycket energi med en massa nya konsulter men med Internet Border är situationen en helt annan. Det känns som om deras personal verkligen trivs på sitt jobb", säger it-chefen vidare.

Överträffat alla förväntningar

JCDecaux erbjuder reklamköparna de bästa reklamplatserna med den högsta räckvidden i de största städerna. I maj 2013 presenterade JCDecaux sin första digitala utomhusskärm på Stureplan i Stockholm, vilket gör att kunderna nu kan addera digitalt till sina kampanjer.

Det digitala mediet ger annonsköparna ökad kreativitet och flexibilitet då de kan visa flera olika budskap som kan tidsstyras över dagen. Kunden kan exempelvis visa en spot på morgonen, en under lunchen och en på kvällen, ja, faktum är att det bara är fantasin som sätter gränser.

Sedan Internet Border tog över it-driften har den enligt Lotta Andersson förbättrats steg för steg.

”De är självgående, flexibla och lyhörda och har lyckats lösa eventuella frågor proaktivt innan de blivit ett problem. Jag kan verkligen rekommendera Internet Border till andra. De är unika och väldigt kompetenta. De har verkligen överträffat alla mina förväntningar och tidigare erfarenheter”, säger Lotta Andersson.

Kontakta oss

DGC Internet Border AB

Sveavägen 145, plan 5 (Receptionen)
113 64 Stockholm

Telefon: 08-410 331 00

Om oss

DGC Internet Border är sedan 2002 en av Sveriges ledande IT- driftsleverantörer. Huvudkontoret är baserat i Stockholm, Sverige.

Copyright © 2016 DGC Internet Border AB